Prezentarea fundatiei si platformei

„O democratie reala se construieste pe o societate civila morala!”

Fundatia 3N este o fundatie a laicilor catolici din Bucuresti care vizeaza atingerea scopului aprobat de membrii fondatori prin statut.

Denumirea F3N este inregistrata la tribunal si semnifica urmatoarele:

NOI: comunitatea laicilor catolici din Bucuresti;
DESPRE NOI: vizibilitatea activitatii  laicilor catolici in societatea romaneasca;
PENTRU NOI: crearea unei societati civile bazata pe valorile moral-crestine care sa vizeze imbunatatirea normelor sociale de convietuire si de educatie din societatea laica romanesca, in vederea construirii unei democratii reale.

Platforma www.F3N.ro a fost initiata de laicii catolici din Bucuresti cu scopul de a incuraja, sprijini si promova implementarea valorilor moral crestine in normele de convietuire si de educatie din societate civila din Romania. Platforma este menita sa dea glas fiecarei idei bine gandite, menite sa aduca imbunatatiri in mentalul colectiv al cetatenilor tarii noastre, in modul nostru dea gandi si actiona in deplina libertate si intelegerea morala si corecta a legilor. Platforma Fundatiei NOI, despre NOI, pentru NOI (F3N) isi propune sa le redea laicilor demnitatea si increderea de care au nevoie in efortul lor de a-si croi drum spre o noua realitate. Platforma www.F3N.ro este o platforma care poate sa dea glas oricarei idei menite sa implementeze valorile moral crestine in comunitatea, orasul, etc. in care traim si care sa imbunatateasca normele de educatie si convietuire din societatea civila.

Morala se regaseste intr-un concept numit societate civila si care, din nenorocire, in ultimi 75 de ani in tara noastra practic nu a existat, fapt care se reflecta in normele de convietuire si educatie din tara noastra. Dorim sa cream initiative on-line, care sa se bazeze pe ideile fundamentale ale unei societati civile democratice:

– Intelegerea si respectarea corecta a legilor;
– Impartasirea ideilor constructive pentru binele comun;
– Promovarea publica a cerintelor tuturor cetatenilor;
– Respectarea opiniilor celorlallti cetateni;

Oricare dintre oameni care traiesc azi in Romania, fie ei parinti, prieteni, elevi sau colegi de munca – cu totii au astazi ocazia de a se exprima si a-si expune ideile in mod liber, dar/si in cunostinta de cauza intr- o directie noua mersului lucrurilor din aceasta tara. Indiferent de locul geografic in care traim, fiecare dintre noi poate avea ceva bun de oferit. Morala crestina in cultura romanilor este ceea care favorizeaza laici cu initiativa, creativi, intreprinzatori si pasionati de dreptate, pentru a se manifesta si a milita pentru crearea unei democratii reale. Platforma F3N creeaza posibilitatea tuturor laicilor crestini sa-si intelega rolul major pe care il au de a construi o societate civila morala pornind de jos in sus.

Platforma www.F3N.ro (administrata de fundatia F3N) este o platforma pe care poate sa se dea glas oricarei idei menite sa implementeze valorile moral crestine in societatea civila (comunitatea, oras, etc.) in care traim si care sa imbunatateasca normele de educatie si convietuire intr-o societate democratica;

SCOP: Implemantarea valorilor moral crestine pentru imbunatatirea normelor civice de convietuire si educatie din societatea romanesca.

CUI NE ADRESAM?

– Laicii crestini (romano-catolici, greco-catolici, ortodocsi, etc) cu domiciliul pe teritoriul unei parohii catolice si care devin membri ai Fundatiei NOI, despre NOI, pentru NOI, platind o cotizatie lunara si capatand dreptul de-a accesa platforma;
– ONG-uri, Fundatii, etc. din tara si strainatate cu scopuri similare, pentru schimburi de idei, programe,etc.;
– vizitatori (cetateni din tara si strainatate) in spatiul on line;
– Institutii si organizatii guvernamentale, pentru propuneri si initiative cetatenesti si legislative;

ACTIVITATI

– promovarea prin mijloace specifice moderne on line (video, audio, skype, etc) a initiativelor moral crestine in societate;
– organizarea de cursuri sociale de alfabetizare digitala a laicilor interesati
– proiecte de idei legate de scopul F3N (foto, video).
– crearea unei retele sociale de suport pentru probleme personale ale laicilor (profesionale, CV-uri, de afaceri, etc);
– sprijin si indrumare in atragerea fondurilor structurale pentru laici care au proiecte pentru comunitatea de enoriasi, strada, scoala locala, etc.
– alte idei, proiecte, sugestii care pot conduce la atingerea scopului aprobat prin statutul F3N;

Se urmareste infiintarea si functionarea unei platforme (portal) on-line, administrata de Fundatia 3N, ca suport material pentru indeplinirea scopului prevazut in statut si anume: implementarea valorilor moral-crestine in normele de convietuire din societatea romaneasca. Construirea unei platforme on-line, administrata de Fundatia 3N are drept scop si realizarea unei retele sociale pentru coagularea si organizarea laicilor din Bucuresti (pentru inceput) si care urmeaza a fi extinsa la toate parohiile romano-catolice din Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti in anul 2015. Organizarea laicilor membrii F3N se va face la inceput numai ON-LINE pentru enoriasii si alti laici crestini de pe teritoriul parohiilor ARCB.

Platforma F3N creeaza posibilitatea tuturor laicilor crestini sa-si inteleaga rolul major si sa militeze pentru a construi o societate civila morala.

SF. Cristofor Patronul Calatorilor

Biserica azi

Ave Maria

Indemnuri si cunoastere

Arhiva