„Fiti curajosi pentru a va ruga si pentru a merge sa vestiti Evanghelia” (Papa Francisc)

Papa-Francisc-Lampedusa-1

 

Traim intr-o societate consumerista, intr-o epoca a vitezei, in care timpul pare ca s-a comprimat. Suntem mereu in cautarea sensului vietii noastre si, cu toate acestea, nu avem vreme sau nu stim unde sa il descoperim. Catehismul a ajuns pentru multi dintre noi o carte prafuita, ramasa pe un raft, pe care uitam sa o mai rasfoim din cand in cand. O credinta care se rezuma la liturghia duminicala este o credinta muribunda. Dintre atatea informatii pe care le obtinem vrand-nevrand in fiecare zi e greu sa discernem si sa selectam ceea ce e bine pentru viata noastra de crestini. Si uitam ca singurul raspuns autentic il descoperim, de fapt, numai in Evanghelie. Pentru ca Imparatia lui Dumnezeu exista in fiecare dintre noi. Rezultatul acestei prezente in suflete este si lucrarea Duhului Sfant, care actioneaza in inimile noastre, chiar daca noi suntem sau nu constienti sau daca avem nu intelepciunea de a intelege acest lucru.

Insa pentru asta avem nevoie de liniste interioara, dar pe care nu o gasim in fata televizorului, ci numai ascultand in tacere, in inima ta, CUVANTUL LUI DUMNEZEU!

Intelepciunea pe care o putem capata fiecare ascultand acest Cuvant trebuie sa o valorificam prin felul nostru de a fi, de a ne comporta, de a ne manifesta pozitia in Biserica, in familie si in societate, de a ne sustine ferm un punct de vedere, de a practica o credinta militanta. Cu alte cuvinte, de a avea ATITUDINE!

Asadar, ne bazam pe puterea ta de a lua ATITUDINE!

Daca iti doresti un viitor mai bun pentru tine si pentru copiii tai, atunci vino alaturi de noi in Fundatia 3N (Noi, despre Noi, pentru Noi)!

Numai in acest fel vom putea construi o comunitate a laicilor care gandesc si actioneaza in conformitate cu valorile moral-crestine si impreuna vom putea sa le implementam pentru imbunatatirea normelor etice de convietuire si de educatie din societatea romaneasca!

Da glas ideilor tale! Credinta fara fapte este moarta!

Platforma www.F3N.ro este tribuna de la care vor porni initiative menite sa schimbe viziuni si atitudini, totul indreptat legal, voluntar si pasnic, exclusiv spre binele comun.

 

SF. Cristofor Patronul Calatorilor

Biserica azi

Ave Maria

Indemnuri si cunoastere

Arhiva