DE CE AVEM NEVOIE DE POARTA DE ADEVAR SI CREDINTA?

 

Imagini pentru poarta de adevar si credinta

Membrii  Fundatiei 3N au un rol esential in functionarea si dezvoltarea platformei www.f3n.ro. Implicarea activa a tuturor celor care se inscriu ca membri aderenti  va duce la atingerea rapida a scopului Fundatiei definit prin statut.
Astfel, pentru a avea o baza de informare si sensibilizare a laicilor crestini din parohii si a opiniei publice din mediul on-line care acceseaza portalul www.f3n.ro (devenind membri), cu privire la necesitatea ocrotirii si implementarii in societatea noastra a valorilor moral-crestine, se propune ca prin POARTA DE ADEVAR SI CREDINTA, sa fie supuse pentru inceput in vederea dezbaterii in mediul on-line (FORUM) a unor  teme, opinii, idei, puncte de vedere asupra  unor teme de interes.
Ideile, metodele sau caile prin care se poate  face implementarea acestora sunt propuse si sustinute de catre membrii F3N, in functie de  atitudinea, disponibilitatea si capacitatea fiecaruia fata de ducerea la indeplinire a scopului Fundatiei, stabilit prin statut.Sustinerea acestora se face prin articole,fisiere video,etc.grupate pe urmatoarele teme:

      1=VoceaFundatiei 3N;

      2=Papa si lumea;

      3=Credinta crestina militanta;

      4=Valori morale si educatie

      5=Culegere de indemnuri si cunoastere;

    6=Consumerism.multiculturalism,globalizare si valori moral crestine.

    7=Macina grau,nu neghina!

CITESTE ARTICOLE………

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

DE CE AVEM NEVOIE DE POARTA DE ADEVAR SI CREDINTA

 

Membrii Fundatiei 3N au un rol esential in functionarea si dezvoltarea platformei www.f3n.ro. Implicarea activa a tuturor celor care se inscriu ca membri aderenti va duce la atingerea rapida a scopului Fundatiei definit prin statut.
 

rolul-activ-pe-care-il-au26
Astfel, pentru a avea o baza de informare si sensibilizare a laicilor din parohii (organizatia laicilor catolici) si a opiniei publice din mediul on-line care acceseaza portalul www.f3n.ro (devenind membri), cu privire la necesitatea ocrotirii si implementarii in societatea noastra a valorilor moral-crestine, se propune pentru POARTA DE ADEVAR SI CREDINTA, sa fie supuse pentru inceput in vederea dezbaterii in mediul on-line (FORUM) a unor  teme, opinii, idei, puncte de vedere asupra altor teme de interes.
Ideile, metodele sau caile prin care se poate  face implementarea acestora pot si trebuie propuse si sustinute de catre membrii F3N, in functie de  atitudinea, disponibilitatea si capacitatea fiecaruia fata de ducerea la indeplinire a scopului Fundatiei, stabilit prin statut.

Pentru inceput, membrii fondatori ai Fundatiei propun cateva linii majore in jurul carora sa se centreze dezbaterile:

  1. VALORILE  MORAL-CRESTINE

Pentru a initia o discutie despre VALORILE MORAL CRESTINE se poate pleca si de la urmatoarea definitie, necesara pentru a putea propune o tema laicilor crestini meembri F3N care vor sa participe cu credinta militanta, sincer si mai ales cu fidelitate fata de angajamentul spiritual pe care si l-a luat devenind membru al F3N:
“Ansamblul convingerilor, atitudinilor, deprinderilor reflectate si fixate de crestinism in principii, norme, reguli, insusiri a unor lucruri, fapte, idei, fenomene ce corespund necesitatilor sociale si idealurilor generate de acestea, determinate  istoric si social, care reglementeaza comportarea si raporturile indivizilor intre ei, precum si dintre acestia si colectivitate si a caror respectare se intemeiaza pe constiinta, atitudine si pe opinia publica “.

In continuare, iata o serie de exemple de  valori moral-crestine preluate din diverse surse si care pot fi diversificate, comentate si adaptate si pentru a fi implementate prin www.f3n.ro pentru laicii membri ai Fundatiei 3N si nu numai.
Ideile, metodele, caile, etc. prin care se va face implementarea acestora pot fi  propuse si sustinute, chiar este necesar sa fie facute, de  membrii F3N, in functie de  atitudinea, disponibilitatea si capacitatea fiecaruia fata de ducerea la capat a scopului Fundatiei, stabilit prin statut.

A.20 de valori morale pentru tine si copiii tai (Sursa: stepanadrian.ro)

“Am cautat sa fac o lista de valori morale dupa ce am vazut astazi un video in care se vorbea despre faptul ca nu poti avea succes si sa fii fericit decat daca ai un set de valori morale pe care le respecti. Sper sa iti foloseasca si daca mai ai idei, lasa-le intr-un comentariu
1. Onestitate, Sinceritate, Incredere – cinstit si deschis, evita minciunile, furtul sau inselatul.
2. Integritate — are principii, denota curaj demonstrandu-si convingerile, apara adevarul.
3. Grija / Compasiune / Bunavointa – doreste binele, e generos, face acte de caritate, bun la suflet, ii pasa de cei din jur, amabil.
4. Respectarea regulilor civice – respecta legea si regulile, participa la imbunatatirea comunitatii.
5. Curaj – face ceea ce e corect chiar si cu pretul de a fi respins sau de a se pune in pericol.
6. Dispus la sacrificiu – ofera tot ce are pentru a-i ajuta pe ceilalti, se pune in ajutorul celor slabi sau nevoiasi.
7. Autocontrol – poate ramane calm si rational, chiar si in conditii de stres, tentatie etc. Nu raspunde violent atunci cand altii il pun jos si arunca cu noroi.
8. Corectitudine – ii trateaza pe ceilalti asa cum vrea sa fie tratat. Se comporta la fel cu toata lumea, nu face discriminari.
9. Cooperativ – se intelege bine cu ceilalti, dispus sa faca compromisuri. Crede cu tarie in concepte ca vecini, societate, tara, lume.
10. Perseverenta – munceste din greu, nu renunta usor, continua sa incerce pana reuseste, are incredere in sine.
11. Respectarea promisiunilor – respecta angajamentele, de incredere.
12. Nu face rau – e orientat spre pace si desi e constient de capacitatea sa de a face rau, evita sa il faca, atat fizic cat si psihic.
13. Orientare dupa excelenta si mandria muncii – da tot ce e mai bun din el, nu este afectat de presiuni, probleme, provocari pentru a face mai putin decat poate.
14. Asumarea responsabilitatii – este responsabil, demn de incredere, e constient de consecinte si isi asuma responsabilitatea pentru propriile actiuni sau omisiuni, nu da vina pe altii.
15. Empatie – e capabil sa identifice sentimentele si punctele de vedere ale celorlati pentru a putea intelege mai bine pe cei din jur.
16. Actioneaza in beneficiul celorlalti – ia decizii care au impact pozitiv asupra celorlalti.
17. Respect – Cunoaste si respecta drepturile, libertatea si demnitatea celorlalti.
18. Rabdare – stie ca produsele bune, actiunile si rezultatele bune au nevoie de timp. Poate sa amane rasplata personala.
19. Iertator – e capabil sa lase supararile si lucrurile dureroase in spate. Tinde sa puna capat conflictelor si nu cauta razbunare.
20. Face pace – e capabil sa faca compromisuri, sa rezolve conflictele pe cale pasnica, sa gaseasca solutii la probleme astfel incat toata lumea sa fie avantajata. Apreciaza calmul si siguranta”.

Toate bune, dar sa ne gandim cu totii cum sa le putem “implementa” concret, nu declarativ, in normele civice!

B. Studiind comportamentul persoanelor din tarile bogate din Europa descoperim ca marea parte a populatiei respecta urmatoarele reguli bazate pe valori moral-crestine, determinate istoric si social (ordinea lor nu este importanta):
          – ETICA,
          – INTEGRITATEA SI CINSTEA,
          – ORDINEA SI CURATENIA,
          – PUNCTUALITATEA,
          – RESPONSABILITATEA,
          – DORINTA DE PERFECTIONARE,
          – RESPECTUL PENTRU LEGE,
          – DORINTA DE A FACE BINE CEEA CE FACI,
          – CHELTUIALA CU CHIBZUINTA,
          – UNITATEA DE ACTIUNE.
Ce face diferenta fata de alte societati?
ATITUDINEA OAMENILOR FACE DIFERENTA!
Nu suntem saraci din cauza ca tara noastra n-are resurse naturale sau fiindca natura este cruda cu noi…
Suntem saraci din cauza ATITUDINII NOASTRE! Ne lipseste ansamblul insusirilor fundamentale psihice-morale ale unei persoane, care se manifesta in modul de comportare, in ideile si in actiunile sale, pentru a ne comporta dupa aceste principii de baza ale functionarii societatii din aceste tari si care au fost fundamentate pe valorile moral crestine,sedimentate in timp si unanim acceptate,din care deasemenea putem exemplifica:

C. DEMNITATEA PERSOANEI UMANE (Omul, chipul lui Dumnezeu);

1. VIRTUTILE
– virtuti umane (cardinale): prudenta, dreptatea, taria si cumpatarea;
– virtuti teologale: credinta, speranta si dragostea;

  1. DARURILE DUHULUI SFANT

– intelepciunea;
– intelegerea;
– sfatul;
– puterea;
– stiinta;
– evlavia;
– frica de Dumnezeu;

3. ROADELE DUHULUI SFANT
– iubirea;
– bucuria;
– pacea;
– rabdarea;
– bunavointa;
– bunatatea;
– ingaduinta;
– blandetea;
– modestia;
– cumpatarea;
– castitatea;

PORNIND DE LA ACESTE CATEVA TEMATICI, VA ASTEPTAM IDEILE, OPINIILE SI COMENTARIILE PE FORUM www.f3n.ro, ca membri ai FUNDATIEI 3N!

SF. Cristofor Patronul Calatorilor

Biserica azi

Ave Maria

Indemnuri si cunoastere

Arhiva