INVITATIE–APEL de aderare la FUNDATIA NOI, DESPRE NOI, PENTRU NOI (FUNDATIA 3N)

Fundatia F3N este infiintata si functioneaza ca organizatie a laicilor catolici din Bucuresti.
Scopul F3N il constituie crearea in randul laicilor catolici a unei atitudini de disponibilitate sufletesca, de credinta militanta, in vederea  implementarii valorilor moral crestine pentru imbunatatirea normelor civice de convietuire si educatie din societatea romanesca, precum si crearea unei retele sociale a laicilor crestini din Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti.
Pentru cei interesati, aderarea  ca membru al F3N se face, la inceput, pe internet, prin platforma www.f3n.ro (administrata de F3N). Trebuie insa sa fiti domiciliati pe teritoriul parohiilor din ARCB si sa stiti ce presupune aderarea la Fundatie (Statutul Fundatiei)
F3N da posibilitatea membrilor sai sa urmeze indemnul Papei Francisc:


FITI CURAJOSI PENTRU A VA RUGA SI PENTRU A MERGE SA VESTITI  EVANGHELIA !

Cinci actiuni sunt importante pentru a merge sa vestim  Evanghelia:
– a predica; 
– a parcurge un drum;
– a invata;
– a anunta; 
– a vindeca;

Platforma F3N da posibilitatea tuturor laicilor crestini sa-si inteleaga rolul major pentru a avea ATITUDINE (prin vestirea Evangheliei) si a construi in felul acesta o societate civila morala, pornind de jos in sus.

O DEMOCRATIE REALA SE CONSTRUIESTE PE O SOCIETATE CIVILA MORALA!

Sa nu uitam:

DUMNEZEUL ESTE STAPANUL VIETII!
OMUL ESTE ADMINISTRATORUL VIETII! 

Iar ca administratori, NOI sa nu ne lasam impovarati de:

– TRISTETEA TRECUTULUI,
– NEMULTUMIREA PREZENTULUI,
– TEAMA DE VIITOR.

Poluarea mentala a Romaniei dubleaza distrugerea naturii la nivel individual si public, societatea romaneasca de azi este poluata intens cu tot ce poate fi mai nociv, mai murdar si mai josnic.
In fata acestei situatii deprimante, accentuata zi de zi de lipsa de interes si implicare a autoritatilor publice, solutia este implicarea echilibrata si militanta prin toate mijloacele noastre laice in favoarea reabilitarii fiintei umane in acelasi timp si in egala masura, bazata pe principiile evanghelice, adica avand un orizont de asteptare cat mai realist, dar strans legat de idealul valorilor moral-crestine in care credem si care trebuie sa prefigureze deja pe pamant, in creatie, Imparatia lui Dumnezeu.

NIMIC MAI MULT SI NIMIC MAI PUTIN!

SF. Cristofor Patronul Calatorilor

Biserica azi

Ave Maria

Indemnuri si cunoastere

Arhiva