Biserica Italiana.Preasfantul Mantuitor(Santissimo Redentore)


                       

   

                           Bd.Nicolaie Balcescu 28, 010054,Bucuresti.

ISTORIA.

Biserica Italiană a fost construită între anii 19151916 după planurile arhitecților Mario Stoppa și Giuseppe Tiraboschi. Comunitatea italiană din București, după ce s-a anunțat soșirea unui preot italian în capitală, s-a hotărât să construiască o biserică proprie cu sprijinul Ambasadorului Regatului Italiei la București, Baronul Carlo Fasciotti.

Stilul construcției este cel din bisericilor din Nordul Italiei (vechi lombard) și împrumută mai ales caracteristici ale stilului romanic, cu unele elemente gotice și Art Déco. Clădirea a fost ridicată pe un plan în cruce greacă, cu o cupolă centrală și trei nave în forma de bazilică. Interiorul are picturi, vitralii și mozaicuri. Exteriorul este din cărămidă. Are un turn cu trei clopote și lângă ea se află o casă parohială cu o curte. Este una dintre cele mai cunoscute biserici romano-catolice din București.

Biserica a fost consacrată de Arhiepiscopul Raymund Netzhammer, la 2 iulie 1916; au fost prezenți canonicii și preoții, binefăcătorii și credincioșii, împreună cu Ambasadorul Regatului Italiei la București, baronul Fasciotti.

Parohia a avut ca prim paroh pe pr. Antonio Mantica, urmat de pr. Clemente Gatti, pr. rector Francesco Molinari, Mons. Vittorio Blasutti, pr. rector Lazarin Belizarie, pr. rector Colombo Graziano, PS Cornel Damian și în prezent pr. Daniel Bulai. La Biserica italiană a slujit Fer. Anton Durcovici.

Biserica Italiană din București
Poziționare
Coordonate 44°26′23″N 26°06′02″E / 44.43965°N 26.10068°E / 44.43965; 26.10068
Localitate București
Țara  România
Adresa B-dul Nicolae Bălcescu nr. 28
Creare
Arhitect Mario Stoppa
Arhitect Giuseppe Tiraboschi
Stil artistic vechi lombard
Data începerii construcției 19 august 1915
Data finalizării 2 iulie 1916

EVENIMENTE.