Secretele celebrei familii De Medici, care a condus Florenta


Familia Medici a fost in Florenta in secolul al XV-lea si al XVI-lea unul dintre cei mai importanti concurenti in lupta pentru putere influenta politica, avutie si prestigiu. Printr-o iscusita si in acelasi timp cruda si nemiloasa tactica de intrigi, ajunge dintr-o familie fara importanta una dintre cele mai bogate si influente familii din Italia.

 

Sursa de imbogatire a familiei a fost comertul cu materiale textile fiind in breasla Arte della Lana. Influenta politica se datoreaza relatiilor si contactelor cu partidul popular Popularen din Florenta. Multumita acestor relatii, familia intemeiaza un sistem bancar modern, dominand societatea financiara din aceea perioada, avand contacte bune cu Vaticanul care-i sprijina ascensiunea.

Familia italiana De Medici a strans o avere considerabila, in secolul XIV, iar cu ajutorul acesteia a ajutat la progresul stiintific si artistic al Renasterii. Mai mult, a dat nastere unei dinastii politice care a durat timp de 300 de ani, iar din randul acesteia s-au remarcat papi, regine si conti, scrie site-ul descopera.ro.

Se pare ca Banca familiei de Medici a fost cea mai puternica institutie financiara din Europa. Citeste intreg articolul despre secretele familiei De Medici AICI.