Carti de sau despre Papa Francisc, la Libraria „Sfantul Iosif”


Libraria Sfantul Iosif va pune la dispozitie o serie de volume al caror autor este insusi Sfantul Parinte Papa Francisc, dar si carti care fac referire la viata acestuia. Toate si multe altele le gasiti in libraria aflata langa Catedrala Sf. Iosif.

 

I/.-Carti disponibile la Editura ARCB prin Libraria “Sfantul Iosif”,

str.G-ral Berthelot nr.19, sect.1, 010164, Bucuresti,  Romania. 

tel:+40213015457/ +40212015475/ +40753313760;E-mail:libraria@arcb.ro: http://libraria@arcb.ro;www.arcb.ro;

Papa Francisc, Corupţie şi păcat

„Corupţia nu este un act, ci o stare personală şi socială în care omul se obişnuieşte să trăiască”.

(Papa Francisc)

„Descriind starea omului corupt şi mecanismele prin care se ajunge acolo, cartea Papei Francisc interpelează într-un mod cu totul aparte: te simiţi vizat ca persoană, îţi dai seama că nici tu nu eşti străin de această boală, şi totodată înţelegi că boala îi poate atinge pe toţi. Această carte ar trebui tipărită în câte un exemplar pentru fiecare român.”

(ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti)

Editura ARCB, Bucureşti 2013/Colecţia: „Cultură şi societate” nr. 3/Format:       14 ,50 x 20,50 cm, 48 pagini /Traducere din limba spaniolă de Liana Gehl/Preţ: 6 lei (chetuielile postale nu sunt incluse);

 

****

Papa Francisc, Educaţia: în slujba vieţii.

                           Propuneri pentru vremuri grele

Volumul este alcătuit din trei meditaţii adresate formatorilor catolici în trei ani consecutivi, pe temele:

  1. Utopie şi creativitate ca formă a speranţei şi factor de progres;

  2. Isus, Înţelepciunea întrupată a lui Dumnezeu, ca sursă de bucurie şi realizare în viaţă;

  3. Finalitatea educaţiei – omul matur.

 

Fiecare meditaţie este însoţită de un itinerar de aprofundare pentru lucrul individual sau în grup alcătuit dintr-un set de întrebări deschise, lecturi biblice şi din Magisteriu, propuneri de rugăciune.

 

„Orizonturi deschise, fraternitate solidară, propunerea de a ţinti mai sus, gratuitate cu eficienţă, excelenţă a solidarităţii: acestea sunt concepte originale pe care Papa le promovează ca parte a contribuţiei noastre specific creştine la o educaţie menită să mărturisească şi să realizeze o altă formă de a fi umani.”

 

Obiectivul nostru nu este doar să formăm indivizi utili societăţii, ci să educăm persoane care să poată să o transforme! (…) Ori suntem capabili să formăm bărbaţi şi femei cu această mentalitate, ori vom fi dat greş în misiunea noastră. (Papa Francisc)

 

Editura ARCB, Bucureşti 2014/Colecţia: „Cultură şi societate” nr. 4/Format: 14,50 x 20,50 cm, 128 pagini /Traducere din limba spaniola de Marina Fara/Pret 14lei. (chetuielile postale nu sunt incluse);

 

****

10 cuvinte pe care Papa Francisc le spune tinerilor.

Broşura, destinată lecturii particulare sau discuţiilor în grup, reuneşte zece teme de meditaţie propuse de Papa Francisc cu ocazia întâlnirilor sale cu tinerii.

Pune-l pe Cristos în viaţa ta. O spun anume pentru tine: «Pune-l pe Cristos în viaţa ta!» El te aşteaptă: ascultă-l cu atenţie şi prezenţa Lui îţi va înflăcăra inima. El te întâmpină în sacramentul iertării, milostivirea Lui vindecă toate rănile păcatului. Nu-ţi fie teamă să-i ceri iertare lui Dumnezeu, pentru că El în marea Lui iubire nu oboseşte niciodată să ne ierte, ca un tată care ne iubeşte. Dumnezeu e adevărata milostivire!

El te aşteaptă şi în Euharistie, sacramentul prezenţei Sale, al jertfei Sale de iubire, te aşteaptă şi în umanitatea atâtor tineri care te vor îmbogăţi cu prietenia lor, te vor încuraja prin mărturia lor de credinţă, te vor învăţa limbajul iubirii, al bunătăţii, al slujirii.

Şi tu poţi să fii un martor bucuros al iubirii Sale, un martor îndrăzneţ al Evangheliei Sale ca să aduci în lumea asta a noastră o rază de lumină. Lasă-te căutat de Isus, lasă-te iubit de Isus: e un prieten care nu dezamăgeşte.

      Pentru a-l urma pe Isus, trebuie să te decizi să schimbi canapeaua cu o pereche de tenişi care să te ajute să mergi pe drumuri la care nici n-ai visat vreodată. (Papa Francisc)

 

Editura ARCB, Bucureşti 2018/Format: 10,50 x 14,90 cm, 16 pagini  Traducere din limba italiană de Monica Peresi/Concept grafic: Lavinia    Dăncescu-Manuchian/Preţ 3 lei. . (chetuielile postale nu sunt incluse);

 

****

 

Michelina Tenace (coord.), De la cui la cheie. Teologia fundamentală a Papei Francisc

Loc al întâlnirii şi al dialogului între credincioşi şi necredincioşi, teologia fundamentală are astăzi un martor şi un maestru care atrage şi intrigă: Francisc, un Papă care cere Bisericii să iasă la periferiile existenţiale ale omului contemporan. Confruntat cu o teologie care în viaţa concretă prea adesea apare seacă, lipsită de sevă, ca şi cum ai roade un cui, Papa Francisc propune şi îşi doreşte în schimb o teologie ca o cheie care deschide. O cheie către comoara Bisericii, pentru a o dărui omenirii: o teologie ca „loc” de întâlnire şi fraternitate. Profesorii Facultăţii de Teologie Fundamentală Universităţii Pontificale Gregoriana au acceptat provocarea de a face teologie împreună, în Biserică şi pentru lume, pornind de la Magisteriul Papei Francisc.

Filosofia şi teologia ne îngăduie să dobândim convingerile care structurează şi fortifică inteligenţa, care luminează voinţa… Dar acestea nu vor aduce roade decât dacă le facem păstrând o minte deschisă şi stând în genunchi. Teologul care se complace în gândirea sa completă şi închisă este un mediocru. Un teolog bun, un filosof bun are o gândire deschisă, adică incompletă, mereu deschisă la acel maius („mai mult”) al lui Dumnezeu şi al adevărului, în continuă dezvoltare. (Papa Francisc)

Editura ARCB, Bucureşti 2018/ Colecţia: „Cultură şi societate” nr. 8/Format :14,50   x 20,50 cm, 144 pagin  i/Traducere din limba italiană de Crenguţa Nicolae Cristina Şoican şi Liana GehlPreţ 14 lei(chetuielile postale nu sunt incluse);

 

II/.-Carti in curs de reeditare la Editura ARCB prin Libraria “Sfantul Iosif”,

str.G-ral Berthelot nr.19, sect.1, 010164, Bucuresti, Romania. 

tel:+40213015457/ +40212015475/ +40753313760;E-mail:libraria@arcb.ro: http://libraria@arcb.ro;www.arcb.ro;

****

Papa Francisc, Educaţia – pasiune şi devotament. Provocări pentru educatorii creştini (prima ediţie, epuizată)

Papa Francisc (Cardinal Jose Mario Bergoglio SJ), fiu de imigranţi italieni, s-a născut în 1936 în Argentina. La vârsta de 77 de ani este ales la cârma Bisericii Catolice. În această calitate, face două gesturi semnificative: îşi ia numele de Francisc („pentru cei săraci”, după cum va explica mai apoi) şi adoptă ad litteram mandatul cuprins în denumirea sa oficială de „Suveran Pontif”. Într-adevăr, „pontif” (de la cuvintele latineşti pons + facere) înseamnă „cel care face punţi”…

În volumul de faţă, pornind de la o perspectivă radical diferită de feluritele demagogii, Papa Francisc îşi asumă dificilul rol de mediator între actanţii complexului proces de învăţământ. Căci adevăratele pârghii ale schimbării sociale, spune Papa, nu sunt politica sau economia, ci educaţia.

* * *

„Orice pas înainte, fie el şi în domeniul cultural sau istoric, dacă nu se înrădăcinează în aducerea-aminte a originilor care ne dau existenţa, este ficţiune şi sinucidere. O cultură fără rădăcini şi fără unitate nu stă în picioare.”

„Vedem în jur persoane a căror memorie este bolnavă, împotmolită în amintiri incapabile de a trece dincolo de prima impresie, alimentată de flash-uri şi mode, de trăiri de moment, de opinii pline de suficienţă ce maschează un sentiment de dezorientare.”

„Educatorii creştini sunt martori în vremea post-modernităţii, aflată într-o tranziţie care la fel de bine s-ar putea numi cultura naufragiului. Totuşi, această carte nu ar trebui să ne facă pesimişti, ci dimpotrivă: aici ni se adresează o invitaţie, ni se propun o provocare şi o vocaţie.” (Papa Francisc)

    Editura ARCB, Bucureşti 2019 (ediţia a doua revizuită) Colecţia: „Cultură şi societate” nr. 5/Format: 14,50 x 20,50 cm, 152 pagini/Traducere din limba spaniolă de Sofia Alexe şi Liana Gehl/Preţ 14 lei(chetuielile postale nu sunt incluse);

TOATE ACESTE VOLUME LE PUTETI COMANDA SI ONLINE, PE WWW.LIBRARIASFIOSIF.RO.