Cele 7 „minuni” care vor schimba fata Romaniei


Autostrazi, orase verzi si smart, trenuri de mare viteza sunt doar cateva dintre lucrurile esentiale unui stil de viata decent pentru secolul in care traim.

In sensul acesta ne-a atras atentia un articol din pressone.ro care vorbeste tocmai despre Sapte evolutii care vor marca Romania urmatorilor 100 de ani. “Un popor care nu visează la viitor este condamnat să trăiască în trecut.” Asa isi incepe autorul articolul. Face apoi o scurta analiza a motivelor pentru care poporul roman pare incremenit si lipsit de dorinta de a evolua, apoi bifeaza cateva dintre marile proiecte care ar putea schimba fata Romaniei.

***

Șapte evoluții care vor marca România următorilor 100 de ani

Adrian Mihălțianu

29.11.2018

Un popor care nu visează la viitor este condamnat să trăiască în trecut. În plus, un popor care nu visează la scară mare este condamnat să rămână mic și neimportant, împins încoace și încolo de națiuni care au îndrăznit să viseze, deși istoria nu le-a dat cărți neapărat mai bune.

Noi, românii, avem alergie la noțiunea de mari proiecte, poate și pentru că tăvălugul ceaușist ne-a lăsat moștenire un stat care zdrobea individul în numele unor obiective grandioase și inutil de costisitoare.

Forțați de câteva generații să trăim la limita supraviețuirii, ne-am revoltat și am decis că e cazul să trăim doar pentru acum, să nu mai fim o generație de sacrificiu, precum părinții și bunicii noștri.

Graba nevrotică a românilor de a cumpăra orice, de a parveni cu orice preț, goana nebună după satisfacții imediate sunt ușor explicabile prin deceniile de neajunsuri și de umilințe îndurate din partea unui aparat statal supradimensionat.

Însă, din păcate, această manie individualistă ne ține pe loc atunci când e vorba să ducem România mai departe.

Investițiile nu mai pot fi amânate la nesfârșit, iar o țară care nu face decât să consume ce produc alte țări nu va mai apuca alți 100 de ani.

CITESTE CONTINUAREA ARTICOLULUI >>>>AICI