Mitropolitul Ioan Robu a fost decorat de Presedintele Iohannis cu Ordinul National „Steaua Romaniei”


Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a Arhiepiscopului romano-catolic de Bucuresti, Inaltpreasfintitul Mitropolit Ioan Robu, ”in semn de inalta apreciere pentru exceptionala sa activitate pastorala si sociala”, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Inaltpreasfintitul Mitropolit Ioan Robu, Arhiepiscop romano-catolic de Bucuresti, a fost decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler.

„In semn de inalta apreciere pentru exceptionala sa activitate pastorala si sociala, implicandu-se in numeroase proiecte destinate societatii romanesti, intretinand o viata culturala bogata in jurul Bisericii si contribuind la dezvoltarea si consolidarea relatiilor dintre Romania si Sfantul Scaun, Presedintele Romaniei a conferit Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler Inaltpreasfintitului Mitropolit Ioan Robu, Arhiepiscop romano-catolic de Bucuresti”, potrivit sursei mentionate.

In varsta de 73 de ani, Ioan Robu este episcop de Bucuresti al Bisericii Romano-Catolice din 1984. La 14 martie 1990, dupa restabilirea relatiilor diplomatice oficiale intre Romania si Sfantul Scaun, papa Ioan Paul al II-lea l-a numit pe episcopul Ioan Robu in functia de arhiepiscop si mitropolit de Bucuresti. Din anul 2001 este membru de onoare al Academiei Romane.