Societatea are drept celula de baza, radacinile crestine, valorile morale si FAMILIA


Motto: Sã nu râzi de cineva, sã nu plângi pe cineva, sa nu detesti  pe cineva, sã nu admiri pe cineva, ci sã întelegi!

In viata de zi cu zi auzim, ne intalnim cu vorbe, zicale, etc. care reprezinta, de fapt, „vorbe din popor”. Daca vrei sa faca parte din viata ta, alege cu grija informatiile si, mai ales, straduieste-te sa le raspandesti cu vorbe si indemnuri bune, care sa respecte valorile moral crestine:

„Ansamblul convingerilor, atitudinilor, deprinderilor reflectate si fixate de crestinism in principii, norme, reguli, insusiri ale unor lucruri, fapte, idei, fenomene ce corespund necesitatilor sociale si idealurilor generate de acestea, determinate istoric si social, care reglementeaza comportarea si raporturile indivizilor intre ei, precum si dintre acestia si colectivitate si a caror respectare se intemeiaza pe constiinta, atitudinea si pe opinia publica”.

Societatea are  drept celula de baza radacinile crestine, valorile morale  si FAMILIA

                                                           

Societatea aduce o recunoaștere specială  angajamentului moral asumat din dragoste, în mod liber și responsabil, de către un BARBAT și o și FEMEIE, de a întemeia o FAMILIE, legându-si  viețile într-o relație de fidelitate, stabilă, durabilă, în care se vor naște și vor fi educate generatiile viitoare.

In prezent se manifesta in Europa o   lipsa de respect fata de identitatea religioasa, respectiv fata de VALORILE MORAL CRESTINE.

Valorile moral crestine au fost reafirmate in  declaratia, comuna a celor doi mari capi ai bisericilor crestine, Sfantul Parinte Papa Francisc si Kiril, patriarhul Bisericii Ortodoxe a Rusiei., la Havana, Cuba in 12.februarie 2016, din care citam:

“16. Procesul de integrare europeana, care a inceput dupa secole imbibate de sange si conflicte, a fost salutat de multi cu speranta, ca o garantie a pacii si securitatii.” „Cu toate acestea, va invitam la vigilenta impotriva unei integrari, care este lipsita de respect pentru identitatea religioasa.”„Cu pastrarea deschiderii catre contributiile celorlalte religii la civilizatia noastra, convingerea noastra este ca Europa trebuie sa ramana fidela radacinilor ei crestine.
Apelam la crestinii din vestul si estul Europei sa se uneasca in marturia lor fata de Hristos si Biblie, astfel incat Europa sa-si pastreze sufletul”

„19. Familia este centrul natural al vietii umane si a societatii. Suntem preocupati de criza din familie in multe tari. Ortodocsi si catolici impartasesc aceeasi conceptie de familie, si sunt numite ca martor ca acesta este o cale de sfintenie, care sa ateste fidelitatea dintre soti in interactiunea lor reciproca, la deschiderea lor de a procrea si de a-si creste copiii lor, la solidaritate intre generatii si la respectarea celor mai slabi.”

FUNDATIA NOI, DESPRE  NOI, PENTRU  NOI (F3N), prin platforma www.f3n.ro creeaza posibilitatea tuturor laicilor crestini sa-si inteleaga rolul major,  sa aiba  atitudine fata de valorile moral crestine, pentru a construi o societate civila morala pornind de jos in sus.

F3N da posibilitatea membrilor sai sa urmeze indemnul PAPEI FRANCISC:

”Fiti curajosi pentru a va ruga si pentru a merge sa vestiti Evanghelia!

**********************************************************

”O DEMOCRATIE REALA SE CONSTRUIESTE PE O SOCIETATE CIVILA MORALA!”

***********************************************************