SFATURI PENTRU OAMENI MATURI


SFATURI PENTRU OAMENI … MATURI … de vârsta a III a

Imagini pentru imagini despre viata

1. Nu instrui, nu povățui niciodată pe nimeni. Chiar dacă ai dreptate. Amintește- ţi cum te irita acest lucru. Și ai urmat oare sfatul celor mai în vârstă?

Imagini pentru imagini despre viata

2. Nu încerca să ajuți, dacă nu ţi s-a cerut ajutorul. Nu încerca să-i protejezi pe cei apropiaţi de toate problemele lumii. Doar iubește-i.

3. Nu te plânge! De sănătate, vecini, guvernanți, fondul de pensii. Nu te transforma în ceva ce stă pe banca din curte şi se văicăreşte si îi bârfește pe toți.

4. Nu aștepta recunoștință de la copii. Amintește-ţi: nu există copii nerecunoscători – există părinți proști care așteaptă recunoștință de la copii.

Imagini pentru imagini despre viata

5. Nu spune expresii precum: “Eu la vârsta ta …”, “Ți-am dat cei mai buni ani …”, “Sunt mai în vârstă, aşa că știu mai bine …” – toate sunt insuportabile!

6. Dacă vei avea nepoți, nu insista să-ţi spună pe nume.Este prostesc.

7. Nu cheltui ultimii bani pe procedurile de întinerire. Este inutil. Mai bine să-i cheltui pentru călătorii.

8. Nu te uita în oglindă și nu te lăuda. Și încearcă să arăți cât mai elegant posibil. Elegant, nu tineresc. Crede-mă, aşa va fi mai bine.

9. Ai grijă de consortul(a) vieâii tale, chiar dacă a îmbătrânit , este fără putință , poate s-a urâțit și este fără chef (cine, eu???). Nu uita că odată erați tineri , puternici și veseli (asa mai merge!). Probabil sunteți unicii care îşi amintesc de voi tineri , frumoși , cu speranțe …

 

Imagini pentru imagini despre viata

10. Nu încerca cu orice preţ să ții pasul cu timpul: să înțelegi toate noile tehnologii, să urmărești maniacal moda, să înveți ceva nou pentru a nu rămâne în urmă. E ridicol. Fă ceea ce-ți place. Cât se mai poate !

11. Nu te învinui pentru nimic. Indiferent de viaţa ta şi a copiilor tăi – ai făcut tot ce ai putut şi ai ştiut mai bine.

12. În orice situație, păstrează-ţi demnitatea! Până la sfârșit! Fă-o, este foarte important.

Imagini pentru imagini despre viata

Și nu uita: dacă eşti încă în viață, înseamnă că cineva are nevoie de tine.