Bucurestiul subteran. Orasul aflat sub Capitala Romaniei


PENTRU BUCURESTENI (SI NU NUMAI) POSTAREA ACESTUI ARTICOL MAI RIDICA UN COLT DIN ISTORIA BUCURESTIULUI.

Misterele Bucureștiul: Orașul subteran – un articol interesant publicat de News Conspiracy si semnat  A.Emil/ T.Baldo

Buc 00

Pentru pasionații de mistere nu mai este un secret faptul că Bucureștiul nu a fost ales întâmplător de marii conducători ai vremurilor. De la daci, trecand pe la Vlad Tepes și culminând cu Ceaușescu, labirintul tunelelor secrete de sub București – și povestile despre ele – nu au încetat să crească. Arhitecții acestei lumi subterane (posibil migranți din continentul scufundat al Atlantidei 9564 î.Ch) , prin cunoștiințele și tehnologia folosită la crearea acestor căi de comunicații, au sfidat legile fizicii, făcând imposibilul… posibil.

În rândurile ce urmează veți găsi informații și declarații ale celor care s-au ocupat de întreținerea și administrarea acestui patrimoniu național.

O istorie mai putin știută!

Șeful Secției de Istorie a Muzeului Municipiului București, Dan Falcan, a adunat datele, mărturiile și informațiile publice, existente despre tunelurile și catacombele Bucureștiului mai vechi și mai noi, apoi le-a ordonat, pentru a întocmi „o imagine” asupra istoriei subterane a orașului. Bucureștiul are o tradiție de secole în materie de „tainițe” și pasaje secrete.

Primele coridoare subterane, datate istoric și demne de luat în calcul, au fost beciurile producătorilor de vinuri. Acestea aveau zeci de metri și erau atât de largi încât se putea circula prin ele cu carele. Construcția lor a fost relativ simplă, aceștia doar adaptând spațiile la nevoile lor. În Secolul al XIX-lea au apărut edificii care aveau tuneluri de refugiu, cum este cel care leagă Palatul Ghica Tei de Mănăstirea Plumbuita… lung de mai bine de un kilometru!

În nordul Parcului Cișmigiu, Biserica Schitu Măgureanu e legată prin tunele subterane de Palatul Kretzulescu. Sub Palatul Golescu, situat lângă Stadionul Giulești, a fost gC4sit (în timpul lucrărilor de la Metrou) un coridor, care nu apărea în cartografierea făcută de geologi, care are ieșire spre lunca Dâmboviței. Coridorul a fost folosit și de Tudor Vladimirescu.

„De pe la 1826 ne-au rămas câteva relatări care ne dau o imagine asupra catacombelor de sub Capitala Țării Românești. La acea vreme erau vestiți haiducii Tunsu și Grozea. Timp de mulți ani cei doi au băgat spaima în boierii din București, în special în cei care aveau casele în zona actualei Șosele Panduri. Deși poterele reușeau să îi localizeze, niciodată nu i-au prins… haiducii dispăreau… parcă intrau în pământ”.

Astăzi putem afirma că sub această șosea sunt o mulțime de coridoare subterane late de 3 metri și înalte de 2 metri… însă toate aceste date au pălit atunci când am intrat în contact cu alte date și informații recente. Labirintul subteran vechi al orașului pare neînsemnat pe lângă cel construit din ordinul lui Ceaușescu.

Istoricul Dan Falcan

Datele mi-au parvenit de la mr.Gheorghe Grigoraș și cpt. Nicolae Grigoraș, ambii din unitatea specială de luptă antiteroristă, care au intrat în subteranele fostului Coun capac. Au ridicat capacul și sub el au găsit o trapă de fier. Au ridicat-o și au găsit… un râu cu apă curată care curge într-o matcă artificială de beton.

Buc 12 - Tunel secret

Râul subteran se află cam la 12 metri sub platforma Pieței Revoluției. Cele 16 bărci erau folosite (în caz de nevoie) pentru această cale de navigație. Albia râului subteran și pereții acestuia inițial pietruit, a fost ulterior amenajat (betonat) și i s-a adăugat bare laterale metalice pentru oprirea sau impulsionarea bărcilor. Ofițerii au vorbit și despre existența unui alt canal similar, la capătul unui alt tunel, precum și de un sistem de inundare a acestui „labirint” pe secțiuni. „În opinia militarilor, râul subteran are ieșire către unul din lacurile din afara orașului, în nord și pe râul Dâmbovița, în sud-est”. În cazul în care un „fugar” folosea această cale și era urmărit, putea inunda porțiuni în spatele său pentru a-i putea opri pe urmăritori.

 

CITESTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI SI AFLA UNDE DUCE LINIA DE METROU SECRETA A BUCURESTIULUI, DAR SI CE ALTE GALERII SUBTERANE MAI ARE CAPITALA.

Sursa foto: facebook.com/Bucuresti.ro