DE CE FUNDATIA NOI,DESPRE NOI, PENTRU NOI(FUNDATIA 3N)?

de ce f3n

     

Fundatia Noi , Despre Noi, Pentru Noi(Fundatia 3N), cu sediul în localitatea Bucuresti , strada Gen.H.M.Berthelot,  nr.19,  judeţ/sector 1,  înregistrată la Registrul National al persoanelor fara scop patrimonial la nr.75B/20013, cod fiscal nr. 32565003. este infiintata si functioneaza ca  organizatie a laicilor catolici din  BUCURESTI in vederea  atingerii  scopului  aprobat de membrii fondatori prin statut.

DENUMIREA 3N (inregistrata la tribunal) are semnificatia:

=NOI                    = organizatia laicilor catolici din ARCB;

=DESPRE NOI   = vizibilitatea activitatii organizatiei laicilor catolici in societatea romaneasca ;

=PENTRU NOI = implementarea valorilor moral crestine ,in unitate cu toti crestinii din tara noastra  in normele de educatie si convietuire ale societatii romanesti;

 

 SCOPUL FUNDATIEI 3N,il constituie creerea unei atitudini militante in randul  laicilor catolici pentru promovarea in mod liber consimtit si voluntar a  valorilor moral crestine in normele civice de educatie si convietuire din societatea laica romaneasca .

Prin infiintarea si inregistrarea Fundatiei 3N se creeaza cadrul legal pentru participarea laiciilor catolici la viata politica si sociala din tara noastra,conform statutului aprobat si in concordanta cu Catehismul Bisericii Catolice(.(CBC-519).

   Fundatia”NOI,DESPRE NOI,PENTRU NOI(FUNDATIA 3N)” a fost inregistrata la tribunal ca persoana juridica pentru a da posibilitatea laicilor catolici din tara noastra sa devina membrii aderenti,(in spiritul celor de mai sus )la viata sociopolitica din Romania,participand cu credinta militanta si fidelitate la realizarea scopului si obiectivelor inscrise in  statutul fundatiei

Organizarea laicilor se va face la inceput numai ON-LINE- pentru enoriasii (si pentru alti crestini) din parohiile ARCB,urmand ca pe parcurs sa se treaca si la alte forme de organizare,pentru cuprinderea unui numar cat mai mare de laici crestini.

 IMPORTANTA PLATFORMEI consta in aceea de-a creea   posibilitatea  membrilor organizatiei laicilor catolici  ca  prin comunicare on-line, sa   poata realiza urmatoarele obiective:

1/. Reteaua sociala a laicilor romano-catolici ;

 

2/. Socializarea,care este procesul fundamental de transmitere a valorilor moral-crestine asa cum sunt definite prin educatia religioasa,a culturii şi organizării sociale.

 

3/. Agent al  socializarii catolicilor din ARCB, in cadrul unei asociatii laice.

 

4/.Mod de comunicare intre laici. PRIETENIA si INCREDEREA, sincera si adevărată se poate manifesta( mai ales in timpurile noastre) prin legatura permanenta on line intre laicii in cadrul unei comunitati de credinta bazata pe valori moral-crestine

 

5/.Modul de comunicare cu BISERICA..  Dintre avantajele utilizarii internetului pentru comunitatile laicilor din parohii  prin platforma –portal www.f3n.ro   se pot enumera:

* Educatie morala(morala individuala si morala publica);

* Crestere spirituala;

 * Cunoasterea mai buna,prietenia si increderea, sincera si adevărată se va putea manifesta prin legatura permanenta on-line intre laici din parohii;

 *Avantaje legale de natura economica si materiala reciproc avantajoase,   specifice comunitatilor parohiale.

*Exercitarea drepturilor cetatenesti  in mod democratic si extinderea implicarii laicilor catolici  in normele civice de educatie si  convietuire din societatea romaneasca.

*Realizarea pas cu pas in mod liber consimtit si voluntar a unei retele sociale de comunicare  a laicilor catolici si cu  alte fundatii/asociatii catolice si/sau a altor culte crestine din tara si/sau strainatate  pentru realizarea unui SCOP bine definit  si anume:. implementarea valorilor moral-crestine in  normele civice de educatie si  convietuire din societatea romaneasca

 

 6/.Atragerea tinerilor .

 7/.Responsabilitati.Platforma www.F3N.ro va functiona si va fi administrata de F3N, persoana juridica..

Pentru inceput,organizatia laicilor catolici isi va desfasura toate actiunile ,activitatile si programele prin internet ,urmand ca treptat ,in functie de eficienta actiunilor aplicate,,a numarului de membri si a resurselor financiare atrase pe parcursul functionari, sa se treaca si la alte forme de comunicare, in conformitate cu prevederile statutare si a normelor de comunicare pentru utilizarea mijloacelor de comunicare si informare .

                    Avem nevoie de pace,de liniste interioara pe care ne-o da intelepciunea si pe care nu o gasim in fata televizorului,ci numai ascultand in tacere,in Biserica,Cuvantul lui  Dumnezeu  !

 

Intelepciunea pe care o putem capata fiecare ascultand  Cuvantul lui Dumnezeu,trebuie sa o valorificam prin felul de a fi ,a ne comporta,a lua atitudine,a ne manifesta pozitia in Biserica,familie si societate,a-ne afirma (cu hotarare) un punct de vedere, a practica o credinta militanta a avea :   ATITUDINE !

 

                       F3N da posibilitatea membrilor sai sa urmeze indemnul PAPA FRANCISC :

 

 “ FITI CURAJOSI PENTRU A VA RUGA SI PENTRU A MERGE SA  VESTITI        EVANGHELIA”.

                                      

                                                      Sa nu uitam :

  

    O DEMOCRATIE REALA SE CONSTRUIESTE PE O SOCIETATE CIVILA MORALA !

 

   Anexam invitatia-apel de aderare la F3N,pentru a venii alaturi de noi in cunostiinta de cauza.

 

                    INVITATIE –APEL  de aderare la FUNDATIA NOI,DESPRE NOI,PENTRU NOI

( FUNDATIA 3N)

Fundatia F3N este infiintata si functioneaza ca organizatie a laicilor catolici din Bucuresti.

Scopul F3N il constituie creearea unei atitudini de disponibilitate sufletesca,de credinta militanta, in randul laicilor catolici in vederea  implementari valorilor moral crestine pentru imbunatatirea normelor civice de convietuire si educatie din societatea romanesca, precum si creearea unei retele sociale a laicilor crestini din ARCB

Aderarea  ca membru al F3N se  face la inceput pe internet pentru cei interesati si in cunostiinta de cauza, domiciliati pe teritoriul parohiilor din ARCB.si/sau alte parohii prin platforma www.f3n.ro(administrata F3N).

F3N da posibilitatea membrilor sai sa urmeze indemnul    PAPEI FRANCISC:    “FITI CURAJOSI PENTRU A VA RUGA SI PENTRU A MERGE SA  VESTITI  EVANGHELIA !”

    Cinci actiuni sunt importante pentru a merge sa vestim  Evanghelia:

  • a predica;
  • a parcurge un drum;
  • a invata;
  • a anunta;
  • a vindeca;

PLATFORMA F3N  DA POSIBILITATEA TUTUROR LAICILOR CRESTINI  SA-SI INTELEAGA ROLUL MAJOR  PENTRU A AVEA ATITUDINE ( prin vestirea Evangheliei) si a  CONSTRUI IN FELUL ACESTA O SOCIETATE CIVILA  MORALA   PORNIND DE JOS IN SUS.

   O DEMOCRATIE REALA SE CONSTRUIESTE PE O SOCIETATE CIVILA MORALA !

                                                           SA NU UITAM:

                                 DUMNEZEUL ESTE STAPANUL VIETII !
OMUL ESTE ADMINISTRATORUL VIETII,iar ca administratori,NOI sa nu ne lasam impovarati de:

  • TRISTETEA TRECUTULUI,
  • NEMULTUMIREA PREZENTULUI,
  • TEAMA DE VIITOR.

          In vederea aderarii in deplina cunostiinta de cauza la Fundatia 3N si pentru a participa alaturi de noi cu fidelitate,daruire si disponibilitate sufleteasca  la sustinerea actiunilor  intreprinse prin fundatie, puteti sa accesati www.f3n.ro         

                                 

 

                                                                                                    CONSILIUL DIRECTOR F3N.                         

                                                         

 

 

 

 

 


 

SF. Cristofor Patronul Calatorilor

Biserica azi

Ave Maria

Indemnuri si cunoastere

Arhiva